21.02.2013 – SVET GITARA internet magazin

21.02.2013 – SVET GITARA internet magazin
21.02.2013 – SVET GITARA internet magazin

Beogradski bend Mortal Kombat pre nekoliko dana objavio je svoj drugi album. O novom albumu i još po nečem pričali smo sa basistom benda, Milošem Georgijevićem Gerom.

  • Pre nekoliko dana objavili ste drugi album sa simboličnim nazivom „Runda 2”. Kako si zadovoljan reakcijama ljudi i da li su se neke pesme već izdvojile?

Pa ako je sudeći po gledanjima na Jutjubu i ono što sam video da moji fejsbuk prijatelji šeruju, deluje mi da je to „Ljubavna pesma”, i naravno, „Teški metal”.

  • Da li bi ti izdvojio neku pesmu koja je tvoj favorit?

Meni su omiljene „Pozer”, „Hipsteri” i „Nagradna lutrija”.

  • Tekstovi vaših pesama kritikuju negativne pojave u našem društvu, da li je teško naći inspiraciju?

(smeh) Ne! Otvori novine, uključi televizor, na kraju krajeva, pogledaj samo malo oko sebe, i porazmisli uz čašu mleka.

  • Koncertno ste vrlo aktivni, i često svirate po gradovima u Srbiji. Planirate li koncertnu promociju u Beogradu uskoro, ili ćemo morati da sačekamo sredinu maja i tradicionalni antievrovizijski koncert?

„…sredinom maja to je glavna tema…”. Nažalost, beogradska publika će morati da sačeka koncert u maju, a do tada, sviramo mi i u okruženju Beograda, pa svratite!

  • Sa objavljivanjem albuma, objavljen je i spot za pesmu „Nagradna lutrija”. Možemo li uskoro očekivati još neki spot?

Pa i ovaj prvi spot nas je iznenadio. Kad je već album bio praktično gotov, pričali smo međusobno, a i sa ljudima u okruženju, i mnogi su predlagali da je spot prava stvar za korak dalje. Takođe, nismo ni mogli da izaberemo pesmu koja bi adekvatno predstavila i ovaj album, ali i ovaj bend! Nekako je izbor pao baš da to bude „Lutrija”… E, da li smo pogodili ili ne, vreme će pokazati, no nismo mnogo razmišljali! (smeh)

  • Pratiš li domaću scenu? Koje bi mlade bendove izdvojio?

Pošto mi je u opisu radnog mesta da pratim domaću scenu, da, pratim je, sve je bolja, iako nisam baš njome zadovoljan, ali cenim da će za par godina sve stati na svoje. Da ne bih izdvajao veterane, izdvojiću par odličnih mladjih bendova: beogradski metalci – Magma i Space Eater, zatim, opasan bend iz Šida – Putrid Blood, koji će raspametiti svakog pravog treš metalca, banjalučki sladžeri – Tanker, rege bend – Aman Zaman, i izdvojio bih bend koji sam otkrio pre neki dan, horor pank rokabili – Goatmare and Hellspades iz Pančeva.

  • Koju muziku privatno slušaš, a koja je najviše uticala na rad benda?

Na rad benda je uticalo sve što slušamo, tako da to moraš da pitaš i njih ponaosob, a što se mene tiče ja sam fan svega što se može nazvati rokenrolom. Možda će ti bendovi koje volim pomoći: Metallica, Testament, Pantera, Slayer, Black Sabbath, Faith No More, The Sword, ASG, Orange Goblin… Ma ne mogu ni sam da ti popišem šta sve slušam… Iako uopšte ne volim i ne kapiram elektronsku muziku, iznenadili su me Skrillex i Pendulum… Kidaju!

  • I za kraj, šta bi poručio bendovima koji tek počinju i koji pokušavaju da se probiju?

Svirati u bendu nije samo ono što se misli – seks, droga, rokenrol… Jedino je sigurno ovo treće. A podrazumeva dosta truda, dosta vremena, dosta vežbe, dosta nošenja opreme, dosta preveženih kilometara, dosta neprespavanih noći, dosta prelepih i ne tako lepih trenutaka. Stoga, pamet u glavu, i znaj, samo najjači ostaju u metalu! (smeh)

– Filip Andrejević, SVET GITARA internet magazin, 21.02.2013.

Komentari

komentara

Ostavite komentar  

ime*

email*

sajt

Postavi komentar