O bendu

Mortal Kombat, 2014: Gera, Džela, Laza, Kriki
Mortal Kombat, 2014: Gera, Džela, Laza, Kriki
Mortal Kombat, 2012: Gera, Kriki, Stole, Laza
Mortal Kombat, 2012: Gera, Kriki, Stole, Laza

Mortal Kombat je bend iz Beograda, poznat po slatkim stihovima i notama inspirisanim pevanjem ptica.

Bend se okupio 1. aprila 2009. godine pod sloganom „Šahisti: ne možeš sa njima, ne možeš bez njih”. Članovi benda su se skupili sa zajedničkim snom da kroz muziku i rock&roll vrate vrednosti šaha u mladu zajednicu. Međutim, kako je odaziv za hit singlove „Ja sam tvoj lovac” i „Na kraju puta postaću dama” bio slab, bend je odlučio da postepeno, preko sprdnje i poziva na linč svega što postoji, uvodi mlade u uzbudljivi, beskrajni svet šaha.

U međuvremenu su se u svetu pojavile napasti mladih: izopačeni umovi, jeftina uživanja, iskrivljene vrednosti… Sa podrškom modernih medija i kulture, ljudska vrsta se nalazi na ivici ambisa iz kog se neće vratiti. Kroz muziku slavimo ono što je dobro i borimo se protiv svega što je izopačeno. Ako svet propada ne moramo i mi: uzdignimo se iznad mase, kažimo šta želimo i branimo svoje stavove.

To bi bila neka poluizmišljena verzija biografije koju mi volimo da prepričavamo, a suvoparna i dosadna realnost bi od prilike išla ovako:

Mortal Kombat, 2009: Stole, Deda, Kriki, Laza
Mortal Kombat, 2009: Stole, Deda, Kriki, Laza

Mortal Kombat je metal/pank bend iz Beograda, oformljen 2009. godine, baziran na tvrdom zvuku i provokativnim tekstovima koji na satiričan način opisuje svoje viđenje modernog društva i okruženje u kome živimo. Mortal Kombat trenutno promoviše svoj drugi album od 13 baksuznih pesama „Runda 2, udri!” koji je besplatno dostupan za download na oficijalnoj internet prezentaciji benda (www.mortalkombatbend.com). Pesme po kojima se bend Mortal Kombat prepoznaje jesu: Nemoj biti emo, Hipsteri, Evrovizija, Post’o sam metalac i Teški metal.

Trenutno na funkcijama:

  • Kriki [ prikaži ]
  • Gera [ prikaži ]
  • Džela [ prikaži ]
  • Ranis [ prikaži ]
  • Fića [ prikaži ]

Suspendovani sa funkcija:

  • Deda [ prikaži ]
  • Stole [ prikaži ]
  • Laza [ prikaži ]

Pogledajte i koliko nas ogovaraju! (Recenzije)

Komentari

komentara

Ostavite komentar  

ime*

email*

sajt

Postavi komentar