16.02.2012 – NOCTURNE muzički magazin

16.02.2012 - NOCTURNE muzički magazin
16.02.2012 - NOCTURNE muzički magazin

Ako niste čuli za ovaj bend, mislim da ste mnogo propustili. 2011. godina je za momke poznatije kao MORTAL KOMBAT bila izuzetno uspešna. 2012. obećava još više. Jedan, ako ne i jedini mladi bend koji je u stanju da napuni apsolutno svaki klub u kojem svira.

  • Koliko je bilo teško dobiti dozvolu od Bogova metala za izdavanje albuma? Čuo sam da su dugi redovi početkom godine kada su praznici, a vi baš tada odabrali da objavljujete?

Kriki: Pojavili smo se pred Bogovima metala u Manowar majicama i odmah posle toga smo prešli na „ti”. Kod poslovnih pregovora, prvi utisak je najvažniji. Planirani termin za objavljivanje albuma prvenca smo već bili uveliko probili, što zbog neiskustva, što zbog okolnosti koje nam ni malo nisu išle u korist. Na kraju je ispao dobar potez to što smo objavili album u zimskom periodu, ljudi su tada srećni jer ih drži praznično raspoloženje, a samim tim je i veća mogućnost da im se album dopadne.

  • Album se pojavio početkom prošle godine, i danas je apsolutni hit. Jeste li to očekivali?

Kriki: Iskreno, računali smo da će polovina albuma biti prihvaćena od strane publike, jer je čine stare, već prihvaćene pesme sa demo snimaka. Nismo znali šta će biti sa drugom polovinom koju čine nove pesme. Najveće iznenađenje za nas je bila pesma „Post’o sam metalac”. Tu sedmominutnu pesmu smo napravili isključivo za našu dušu i u startu nas nije bilo briga da li će se nekome dopasti ili ne. Na naše iznenađenje, ispalo je da je to možda naša najpopularnija stvar na koncertima i na Jutjubu, bar što se ovih „novih” pesama tiče.

  • Vrhunac je svakako „Anti-evrovizijski koncert” koji je održan 14. maja u SKC Novi Beograd. Da li ste zaista očekivali toliki broj ljudi?

Kriki: Nismo. Za taj koncert smo tražili znatno manju salu od SKC-a na Novom Beogradu i sva sreća pa su vlasnici kojekakvih klubova odbijali da nam iznajme svoje prostorije. Da smo dobili odmah šta smo hteli, ne bi ni pola publike moglo da uđe na naš koncert. Ovako smo samo iz nužde zakupili SKC NBG. Nismo bili oduševljeni tom činjenicom da ćemo svirati tamo jer, pored toga što je lokacija daleko od centra grada, mislili smo da je ta prostorija prevelika za nas. Srećom, na kraju se ispostavilo da smo se prevarili. Par stotina ulaznica smo pustili u pretprodaju čisto forme radi i zgranuli smo se kada su nas već posle nekoliko dana zvali sa blagajne SKC-a da donesemo novu turu jer je stara rasprodata. Sam koncert je, bar nama, bio neverovatan! Pukao nas je adrenalin čim smo izašli na binu. Kada cela sala urla refren tvoje pesme, zaledi ti se krv u venama! DVD tog koncerta je snimljen u saradnji sa Dušanom Kosovčevićem i okačili smo ga u HD varijanti na Jutjub, kako bi celo selo videlo koliko smo zapravo popularni!

  • Sami ste uradili izdanje? Da li je to bio jedan od uslova koji su svevišnji tražili?

Kriki: Tako je. Morali smo im dokazati da sami možemo izdržati „Smrtonosnu šorku” i zbog toga ćemo sledeći put više paziti kako nazivamo album. Nije se ponudila nijedna izdavačka kuća koja nam je mogla pružiti nešto što već nismo obezbedili sami. Zato smo odlučili da album plasiramo samostalno, što ima i svojih prednosti. Na primer, nismo se zarobili nikakvim ugovorima, pa možemo da radimo šta god poželimo. Postavili smo album za besplatno preuzimanje na naš sajt, što verovatno ne bi bio slučaj da smo imali nekog izdavača.

  • Skoro je došlo do smene u vašem klanu. Čujem da je bila žešća frka oko mesta?

Kriki: Deda, naš basista i dugogodišnji prijatelj, znaš onaj sa bradom, je otišao u Ameriku da završi doktorske studije. Teško je bilo pronaći novog basadžiju. Nije nam bio potreban neko ko će samo dobro svirati svoj instrument, već neko ko će se prvenstveno uklopiti u ekipu. Regrutovali smo Geru jer je delovao kao neko ko kapira našu priču, a i obećao je da će pustiti bradu kako bi ličio na Dedu. Do sada se dobro pokazao, ali ga neću previše hvaliti, pročitaće ovo pa će se izbezobraziti. Kada radiš sa nama ne treba da ti bude svejedno.

  • Zanimljivo je da nijedna pesma sa albuma „Smrtonosna šorka” nije ekranizovana u vidu spota? Ne verujem da je u pitanju nedostatak ideja…

Kriki: Želeli smo da snimimo spotove, čak smo napisali scenarije za „Seks i grad” i „Post’o sam metalac”, ali jednostavno nismo stigli to da uradimo do Dedinog odlaska u Ameriku. Deda je od početka bio u bendu i zajedno je sa nama pravio album, zbog toga ne želimo spot ni za jednu pesmu sa prvog albuma u kome se Dedurina ne pojavljuje. Potrudićemo se da za drugi album snimimo što više spotova, kako bismo opravdali nedostatak istih na prvom!

  • Mortal Kombat je „prešao” dosta u poslednjih godinu dana. Skoro ceo region. Kada bi morao da uporediš publiku, gde vam je bilo najbolje?

Kriki: Navozali smo se poprilično. Putovanje zbog koncerata nam dobro dođe da obnovimo znanje geografije i posetimo neke gradove koje verovatno nikada ne bismo ni videli bez pomenutog povoda. Letos smo prvi put svirali u Hrvatskoj i Sloveniji, što je bilo odlično iskustvo za nas. Teško je porediti publiku jer ona u svakom gradu ima neki svoj šmek.

  • Kakvi su planovi Mortal Kombata? Neki novi fataliti?

Kriki: Svašta planiramo dalje. Novi album na kome već uveliko radimo. Ne znamo tačno kada će izaći, nagađamo da će to biti krajem 2012. godine, ali pre toga ćemo izbaciti single pod imenom „Zvezde granda” čiji će download ekskluzivno omogućiti magazin NOCTURNE. Iskreno, jedva čekamo da završimo pesme i započnemo snimanje.

  • Finish him!

Kriki: Dole, dole, nazad, napred, blok!

– Marko Ristić, NOCTURNE muzički magazin, 16.02.2012.

Komentari

komentara

Ostavite komentar  

ime*

email*

sajt

Postavi komentar