RUNE – Novi projekat benda Mortal Kombat!

Premijerno i niotkuda vam predstavljamo projekat benda Mortal Kombat koji nosi naziv RUNE. Numera „Ragnarok” se premijerno može čuti ispod teksta, a isto tako je možete smestiti na svoj hard disk ili telefon, tako što ćete je preuzeti iz download sekcije NOCTURNE muzičkog magazina.

„Rune je bend čiju sviračku postavu čini Mortal Kombat + naš drugar Rastko Rašić, Rale, koji peva. Ovaj projekat je zapravo nastao mnogo pre Mortal Kombat benda, još 2006. godine, i jedino što je sveže kod njega, jeste ime, „Rune”. Bend je krstio Rale po uzoru na tematiku tekstova i istoimenoj video igri „Rune”. Moj trip je da svaki bend u kome sviram mora da se zove po nekoj video igri. Laza i ja smo želeli da se zovemo „Age of Mythology 2” što nije baš lako pamtljivo. Kada smo pozvali Raleta u bend, on nas je preimenovao u jednostavno: Rune. 2006. godine, opet pre Kombata, svirao sam sa Deda Bocom (ex MK) i Stoletom (ex MK) i kao zaluđenik za evropsku mitologiju i mitologiju generalno, pisao sam i takve tekstove za naše muzičke probe. Nakon tog perioda smo se prešaltovali na Mortal Kombat i totalno zaboravili na tu pagansku priču koju sada pokušavamo ponovo da oživimo.” Ističe idejni tvorac ovog benda Miloš Kričković Kriki.

„Glavna motivacija za ponovno pokretanje ove priče jeste Ragnarok (smak sveta koji su vikinzi najavili za 22.02.2014.), i želeli smo da istoimenu pesmu objavimo na taj dan, što očigledno nismo uspeli zbog raznih obaveza i manjka vremena, te vam Ragnarok predstavljamo sa zakašnjenjem od mesec dana. Pesma je snimljena u studiju „Blaze”, čiji je suvlasnik Rale (ok, priznajemo, primili smo ga u bend samo da bi besplatno snimali muziku), producenti su Miloš Mihajlović, Pileći (aka Minotaur) i Rale. Ideja je da snimamo pesme i dalje, dokle god budemo uživali u tome. Možda sastavimo čak i album, materijal se već gomila. Muzika će biti metalčuga, a tekstovi na srpskom, tematika: od slovena do kelta.” Dodaje Kriki.

Bend RUNE čine:

Vokal: Rastko Rašić, Rale
Solo gitara: Marko Lazović, Laza
Ritam gitara: Miloš Kričković, Kriki
Bas: Miloš Georgijević, Gera
Bubanj: Stefan Dželetović, Džela

*Preuzeto iz razgovora sa muzičkim magazinom NOCTURNE!

Komentari

komentara

Ostavite komentar  

ime*

email*

sajt

Postavi komentar