03.01.2014 – SVET GITARA internet magazin

03.01.2014 - SVET GITARA internet magazin
03.01.2014 – SVET GITARA internet magazin

Miloš Kričković Kriki (Mortal Kombat): Najbolji albumi 2013. godine

Pročitajte izbor najboljih albuma izdatih tokom 2013. godine pevača benda Mortal Kombat, Miloša Kričkovića Krikija.

Finntroll – Blodsvept

„Finntroll” mi je od svih „folkera” omiljen bend! Volim i „Ensiferum”, ali ove više poštujem jer pevaju na maternjem jeziku, tj. pevaju na švedskom, iako su Finci, ali im je švedski svakako „maternjiji” od engleskog. U svakom slučaju, pevač ionako urla do tog stadijuma nerazumljivosti da ti je svejedno na kom jeziku peva. Novi album me nije razočarao, magičan je kao i svaki do sada.

Megadeth – Super Collider

Šta god kenjali stari, tvrdokorni „Megadeth” slušaoci, meni je ovaj album do jaja! Počinje žestoko sa pesmom „Kingmaker” i odmah stavlja do znanja da tu nema zajebancije! Ovu pesmu treba čuti i u akustičnoj izvedbi, koju su okačili na Jutjub par meseci nakon objavljivanja albuma.

ASG – Blood Drive

„Blood Drive” možda nije najbolji album benda „ASG”, ali je meni jako bitan jer sam tek ove godine provalio bend preko ovog albuma. Ko voli „Clutch”, „Mastadon”, „The Sword” i ekipu, neka posluša i ovo.

Krešo i Kisele Kiše – Još ti nije jasno da ti nije kasno

Riječki bend „KKK” je snimio album od čak 29 pesama. Dobar pankeraj, pevanje je na maternjem jeziku (uvek pevaj na maternjem!), tekstovi su direktni i bez figurativnog proseravanja koje bi samo Bajaga razumeo. Ako neko želi da im da šansu, neka ih proba za početak sa pesmama „Ona je on” i „U zemlji zvjezdica sjajnih”.

Bad Copy – Krigle

Ne razumem se u rep, ne slušam ga i ne volim ga. Ne slušam ni „Bad Copy”, ali me je ovaj album baš zabavio letos, dok sam sa bendom putovao na razne svirke. Pošteno smo ga izvrteli u kolima, red je da ga pomenem ovde. Zanimljivi tekstovi i dobre teme. Posvećenost se čuje na albumu.

– Filip Andrejević, SVET GITARA internet magazin, 03.01.2014.

Komentari

komentara

Ostavite komentar  

ime*

email*

sajt

Postavi komentar